miércoles, 12 de febrero de 2014

Santa Eulàlia

Hola a tooots :) 

Això de sopar a les 7 fa que tingui molt de temps per escriure al blog. 



Avui, 12 de febrer és SANTA EULALIA! És el meu saaaant! Ohh com m'encanta aquest dia i com el trobaré a faltar aquí a Winchester. 

Sí, m'agrada molt el dia del meu sant! Sempre sol ser un dia solejat, d'aquests dels que et fan oblidar que estàs en ple hivern. D'aquests en els que els autobusos porten una bandereta catalana just davant (fixa't!!) En el que m'arriba la postal de cada any, felicitant el Sant a totes les Eulàlies que, un dia, vem signar el llibre d'Or de les Eulàlies. I un dia que és com un segon aniversari per a mi, truquen familiars per felicitar-me i torno a parlar amb totes aquelles Laies que conec per felicitar-nos mútuament. 

Normalment vaig a Barcelona, a fer un tomb, és tot un ritual! Entrem a la catedral de Barcelona, on esta enterrada la meva Santa (jeje) veiem com balla la geganta Laia a la plaça de Sant Jaume i acabem fent un berenar sopar pel Born. 

És un dia especial per a mi i mai m'havia dedicat a buscar per internet coses sobre el nom de Laia i la seva festa, fins avui, que he començat a explicar a la família anglesa que el dia 12 era el meu sant. I no entenien que era el meu sant, hi ha un sant per a cada nom? gegants? que es això? Buuua!! No sabia per on començar. 

Així que aquesta nit he fet una indagació buscant la llegenda i la celebració. 

Si esteu interessats en conèixer la llegenda de Santa Eulàlia (una mica maquiavèl·lica) cliqueu a la següent imatge:


I per finalitzar us deixo amb un vídeo que ensenyaré a la meva family anglesa per ensenyar que són els gegants i com és la MEVA geganta i el dia de la festa de Santa Eulàlia :)

(Per cert, surten els diables del Prat al video :P)






3 comentarios: