viernes, 21 de febrero de 2014

Made in England

Hola ahir dedicant una estoneta a internet i a aprendre una miqueta més d'anglès d'alguna forma divertida, vaig topar-me amb un vídeo que em va fer riure molt. 

Segueixo un canal de Youtube, que recomano, és molt divertit i és una forma diferent d'adquirir nous coneixements de la llengua anglesa. Aquí teniu la seva pàgina web: http://www.amigosingleses.com/

Doncs ahir amb l'últim video que han fet vaig riure molt perquè em vaig sentir suuuuper identificada. En algunes coses pensava que era a l'única que li passava i resulta que a la noia del vídeo li passen les mateixes coses que a mi. Aquí teniu el vídeo:Per això he decidir que jo també fare una llista de 10 coses Made in England que em sorprenen i que xoquen amb la meva manera de viure. 

10 coses que em sorprenen d'Anglaterra 

1. Te amb llet (English tea)Bé aquesta és la primera perquè va ser el primer descobriment que vaig fer al arribar aquí. La mare tenia convidades a casa i jo tota amable em vaig oferir a fer el te. Primer de tot, cal dir que en una casa anglesa no falta l'escalfador d'aigua. Que és una mena de gerra de plàstic connectada a la corrent i que escalfa l'aigua en segons. (No sé com viure a partir d'ara sense això a Barcelona!) Bé, doncs fer un te es fàcil no? Poses aigua calenta, llences la bosseta a l'aigua and ready!  


Doncs no no, si veiéssiu les cares que van posar les convidades al veure el te carregat d'aigua fins a dalt! En seguida vaig veure que això no és el que volien. Així que vaig descobrir que quan demanes un te a Anglaterra et posen un te AMB LLET! Així que desprès de riure una bona estona,  vaig tornar a la cuina, vaig llençar mitja tassa per l'aigüera i li vaig afegir llet. Quan ho feia em sentia com un nen que esta experimentant amb el menjar..jajaj. Per cert, ho vaig provar aquell dia... però segueixo preferint o te o llet, el mix es veritablement estrany. 2. Butter (for all) Ajá! Jo ja sabia que a Anglaterra no cuinaven tan amb oli. Però el que no sabia és que la mantega és un element més a afegir en cada àpat. Està a la taula junt amb la salt i la pebre. Que hi ha patates al forn? Una mica de mantega per sobre, que hi ha verdura? Una miqueta de mantega per sobra. Que hi ha sopa? Una miqueta per que es desfaci en la sopa. Sisi, tal cual! S'estranyen quan em veuen posant-la només al pa. Per no parlar de la mida que té el pot de la mantega. És XXL! jajajaja normal, amb la utilitat que té... 


3. Lunch (One snack or nothing)No no... això pot amb mi! El lunch és a les 12 del migdia. Això ho porto genial, el que porto fatal és la poca importància que li donen a l'hora de dinar! Quan estic sola i em faig jo el dinar o surto a dinar fora genial, però quan estic amb altres persones angleses moro de gana! Per a ells l'hora del lunch és com l'hora de berenat per a nosaltres. Poden passar perfectament sense dinar i si ho fan mengen un snack! És a dir, un sanwich, sobres de la nit anterior, un platan (només).. o 4 trossos de qualsevol fruita. Clar amb raó sopen a les 6... 


4. Sopar a les 6 (Dinner at 6 o'clock)Sopar a les 6 ho porto super bé! Clar perquè he menjat tan poc que arribo amb gana a les 6. El problema es quan arriben les 10 de la nit que necessito menjar alguna cosa més. Així que estic amb el dubte de si m'aprimaré o m'engreixaré perquè passo gana però també menjo molt "d'estangis". jajajaja 


5. A les 5 ja es tard (At 5 o'clock is evening!)Uau! Ahir reia amb una amiga quan vem mirar l'hora i vem dir uauu si son les 5 que tard! Estem super adaptades a l'horari d'aquí! Jajjajaj taaaaaaaard? Barcelona comença a moure's tot a aquesta hora. Doncs, no.. aquí a les 5 son com les 9 d'allà. Només us dic que les botigues tanquen a les 17:30... així que imagineu! 


6. Moquetes i mitjons (Carpet and socks) Aquí quan entres en una casa, et treus les sabates. Per dues raons, una és que les cases solen tenir o moqueta o parquet i la segona raó és perquè per entrar a la casa has hagut de travessar el petit jardí que tenen davant i com hagi plogut una mica ja portes fang a les sabates. Això m'agrada! Estic molt més còmoda i la casa és molt més acollidora! M'encanta! 


7. Aixetes (the taps) Els primers dies era per gravar-me. Hi ha dos aixetes, la freda o la calenta. I has de decidir si vols cremadures de tercer grau o amputació per congelació.  Ara ho porto molt millor. 


8. BusM'encanta el bus, és molt familiar! Jaja Hi ha molts aspectes diferents a diferencia de Barcelona. Primer de tot quan entro em sento com una policia especial, perquè trec de la meva bossa la meva placa, l'ensenyo i llavors el conductor em mira amb senyal d'aprovació de que ja puc passar. Jajajaj El ticket del bus va dintre d'una funda doble i has de fer el gest, detenido policia! It's soooo funny! 


Aquí no acaba tot, el conductor és tan amable que no segueix la marxa fins que has escollit un seient i estàs ben assegut. I a l'inrevés, ningú s'aixeca per sortir fins que el bus para totalment i obra les portes.  I tothom espera pacientment a que t'aixequis, recullis les teves coses i et dirigeixis fins a la porta (que només hi ha una al davant). I al baixar molt molt molt important, donar les gràcies (ben fort) al conductor. 
9. Llum del lavabo (The light in the bathroom) (ja us faré foto)


Resulta que em pensava que era la única que tenia aquesta llum tan especial al lavabo. És tracta d'una corda que hi ha només entrar, la meva té un peix de ceràmica penjant. L'agafes estires cap abaix i llum oberta. Ahir amb el vídeo que us he posat vaig descobrir que és típic tenir-ho així. El primer dia vaig entrar a fosques perquè em feia cosa provar de tibar la corda, ja que em pensava que era l'estufa o el termo o qualsevol cosa menys la llum.  10. Creuar la carretera. I finalment, com tots sabeu els anglesos condueixen al l'inrevés nostre. Això ja ho sabia! El que no sabia es que tenia tan interioritat les normes contraries quan vas caminant. Més d'un cop m'he donat un bon ensurt perquè he mirar cap a l'esquerra i els cotxes venien per la dreta. I tot i que ara, ja he après a mirar al costat que toca, no puc evitar mirar cap al lloc on per lògica meva haurien de venir els cotxes, desprès de mirar 2 cops per cada costat... passo! 


I això és tot! És genial viure en una família d'una cultura diferent, te n'adones de coses que tens com un privilegi a casa i també descobreixes coses que vols incorporar a casa teva. Viure fora et fa obrir la ment! No hay comentarios:

Publicar un comentario