viernes, 28 de marzo de 2014

Snowman


Hola, per fi cap de setmana! 

Avui us porto un gran descobriment. He anat amb la nena a l'activitat de Science (podeu veure de què van aquestes activitats clicant aquí). 

Avui tractava sobre els fenomens meteorològics i m'he quedat fascinada amb un experiment que han fet. Desprès l'hem repetit a casa perquè m'ha encantat totes les possibilitats que té aquest material i a més a més és super barat. És una activitat que segur faré amb els meus futurs alumnes. 

Us explico, l'activitat consisteix en jugar amb neu. Sí, sí però és una neu que no es desfà, us estic parlant d'un material anomenat poliacrilat de sodi. 

Abans de publicar l'entrada m'he volgut informar si era un material segur per a què els nens juguessin i pel que he llegit no comporta cap perill. 


El poliacrilat de sodi CH2CH(CO2Na) 

És la sal del àcid poliacrílic. Es coneix com superabsorbent, waterblock o SAP (super absorbent polymer). Té la capacitat d'absorbir aigua en grans quantitats. Sense aigua té un aspecte de polsim blanc però quan s'afegeix aigua es transforma en una mena de gelatina cristallina. Al posar-li aigua a aquest compost en comptes de dissoldre és gelifica (és converteix en gel). 


On podem trobar aquest material?

A l'interior dels bolquers! 
*De fet he llegit que ho utilitzen per fer neu artificial.


PROCÈS

1. Agafem un bolquer i li traiem les primeres capes de tela fins a arribar al farcit (relleno). 





2. Posem el material que surt fàcilment en un bol gran. 


3. Aboquem 5 gots d'aigua aproximadament. Fins que veiem que comença a convertir-se en petites boletes de gelatina.  



4. I a jugar a fer ninots de neu o tot el que la imaginació ens deixi. Amb la nena em agafat canyetes (per beure) i les hem tallat a trossets per a fer el nas i les parts de l'SNOWMAN. 




La textura és freda com la neu, sembla que mulla però realment només és la sensació, molt modelable, no taca, es neteja amb facilitat... Com no ho havia descobert abans? 

Espero que us hagi agradat :)

2 comentarios:

  1. molt interessant laia!! un recurs que tenim molt a l'abast a les escoles d'infantil i bressol!

    espero que estigui anant tot molt bé per aqui d'alt.
    petons enormes:*

    ResponderEliminar
  2. això va surtir fa molt a l'hormiguero!! jo tmbé ho haig de probar!!!

    ResponderEliminar