viernes, 12 de septiembre de 2014

El ninot dels barrets

Hooola butxaquetes! 

Siii... ho sé! Tinc el blog bastant abandonat, però des que vaig començar a treballar a l'escola no he parat. Estic molt contenta i il·lusionada i passo els dies pensant (i fent) materials i coses per a tenir a la meva aula. Us escric per ensenyar-vos un material que he fet per treballar el llenguatge matemàtic d'una forma divertida i autònoma. 

Ho vaig trobar per Pinterest, aquests dies estic enganxadissima!!! I es que hi ha moltes mestres i mares inspiradores que mostren quantitat i quantitat de recursos súper bonics i grans idees que vull portar a l'aula. Podeu seguir els meus taulells de les coses que m'encanten al meu pinterest clicant aquí . Encara no ho tinc massa organitzat però poc a poc li aniré donant forma.  

Doncs, com us deia, aquest joc el vaig veure a Pinterest i vaig decidir que jo faria la meva versió. Així que us vull mostrar les imatges i explicar-vos en que consisteix. El ninot dels barrets

És una activitat pensada en el treball autònom dels infants, pot ser un joc individual o per parelles. L'activitat consta de botons i de barrets. De barrets he fet 10 de diferents, a la versió original tots eren iguals i em semblava una mica avorrit, així que com podreu veure en la meva versió hi ha molts estils de barret. En cada barret hi ha escrit un número i els infants han de posar al ninot de neu tants botons com indiqui el barret. 

Penso que és una activitat motivadora i divertida que promou l'aprenentatge real. És a dir, que els nens conten botons per necessitat de completar el joc, podriem dir: amb una finalitat lúdica.  

Hi ha moltes activitats que es presenten amb l'objectiu directe d'aprendre números perquè s'han d'aprendre i jo crec que les activitats amb objectius tan directes no són gens motivadores. Crec que l'objectiu ha de ser: fer sentir la necessitat al nen d'aprendre els números. Perquè els necessiten per viure i per tant s'interessen per aprendre'ls. 

Crec que treballar les diferents àrees a traves de petits jocs i racons fomenta que els nens aprenguin de la vivència i sense gaire bé adonar-se'n. Crec que aprendre per necessitat és la millor manera d'aprendre-ho per sempre.

Jo sempre poso aquest exemple, nosaltres els adults com aprendríem millor anglès? estudiant fort per un examen o vivint allà i sentint la necessitat de parlar per poder viure?  Està clar la resposta. Doncs el mateix hem d'aplicar als nens. 

Si volem que aprenguin hem de despertar la necessitat d'aprendre, desprès si saben millor o no comptar fins a deu és secundari. Tard o d'hora ho aprendran, l'importat és l'interès i les ganes de saber. 

Pasos

Es pot fer molt fàcil! Només 3 passos:

1.Dibuixar ninot i retallar.
2.Fer els barrets (al gust) amb papers de colors i assignar un número a cada barret. 
3.Replegar botons que tenim per casa. 

OPCIONAL (i aconsellable): plastificar ninot i barrets. 

I aquest és el resultat final, espero que us hagi inspirat!


Ens veiem aviat!


1 comentario: