martes, 10 de diciembre de 2013

Juga verd play

Hola!! Com ha anat el pont? Jo desapareguda ja veieu... carregant piles amb aires menorquins!


Fa dies que volia comentar-vos una noticia que vaig escoltar de casualitat i que va fer que la volgués trobar desprès per internet. Estava fent zapping i vaig escoltar el final d'una noticia super interessant per mi: un tutor que vetlla per les actituds dels pares a la grada, uns punts per joc net, targetes verdes i a sobre a les escoles del Baix Llobregat?  

Corrents vaig anar a informar-me sobre aquest projecte! Aquí teniu la noticia: 





No conec gaire més del que s'explica al vídeo, però de primera impressió m'encanta la idea! És totalment el meu Treball final de carrera!! 

Sempre que he vist aquells pares cridant, menyspreant i insultant en un camp que no té ni quatre files de grades, que el terreny de joc és una barreja entre terra, ciment i bassals i que els que juguen tenen 10 anys, sempre he pensat que els hi estaven fent un flac favor als seus fills donant aquell exemple. Sempre m'ha xocat moltíssim, tant que un dia, fins i tot, em vaig enfrontar a un pare d'aquest tipus. Segurament li va entrar per una orella i li va sortir per l'altre però al menys el vaig fer callar i pot ser, en el millor dels somnis, reflexionar durant uns segons. 

L'esport és genial, però ALERTA! no l'hem de convertir en un monstre, no el podem posar en contra de la societat.  L'esport ha de ser la major expressió de cooperació, equip, superació i RESPECTE! 

Així que aquesta iniciativa em sembla genial, siii ja sé que haureu pensat molts quan heu escoltat "L'important és participar". Sincerament, a mi tampoc m'ha agradat mai aquesta frase, la trobo bastant falsa. Jo diria que "L'importat és fer-ho el millor possible". Aquí està la importància, en acabar orgullos del teu treball, del teu esforç i de la teva actitud. 

I penso que això és el que se'ls ha de transmetre als nens, l'ideal seria no donar punts per això, sinó que aquests aspectes ja es tinguessin en compte perquè és el nostre deure com a bons ciutadans, però penso que és un primer pas en una societat que només concep el Guanyar-Perdre. Al menys els que guanyin que sigui per defensar uns valors. 

També, penso que s'han passat una mica en els percentatges (10 punts i només 3 de puntuació de gols). Esta bé que es valori l'actitud però han deixat molt de banda la puntuació (gols, cistelles, punts..) i crec que hauria d'estar més equilibrat. Perquè penso que (en el pitjor dels casos) es pot convertir en una farsa, que el nen vagi a demanar perdó perquè això conti un punt i que no senti la disculpa de veritat. 

Però bé... això ja és posar-se catastròfica! Només dir que espero que això no es faci com un aparador al món sinó que es tingui la voluntat real d'educar els nens en els bons valors de l'esport, m'agrada molt la iniciativa i a més és de la meva comarca! Sí senyor! 



Seguiré investigant sobre aquest projecte i a veure si ho puc veure en viu!

Ja sabieu d'aquest projecte? Creieu que és necessari? Espero els vostres comentaris :)


Ep afegeixo això a l'entrada:
La meva amiga Marta en el seu Blog http://quinaeducaciovull.wordpress.com/ ja va comentar aquest projecte i va penjar un vídeo molt més explicatiu del que he penjat jo.

Crec que és molt interessant a partir del minut 6:46 que explica els possibles casos (que és el que a mi no em quedava del tot clar). 


2 comentarios:

  1. laia aquí et deixo un article relacionat amb les extraescolars i si és decisió dels pares o dels fills fer-ne!
    una abraçada,

    http://grups.blanquerna.url.edu/premsa/FPCEE/13-14/DilemaEsportExtraescolar_DPicoBenet_El9Esportiu.pdf

    ResponderEliminar